Loading Events
This event has passed.

Sacramentsdag had dit jaar een bijzonder tintje voor ons. Op de vooravond werden onze nieuw genaaide monastieke sluiers gezegend. We droegen deze sluier voor het eerst weer nadat we deze in de zeventiger jaren vervangen hadden door een ander model. Na de Hoogmis van 9.30 uur hielden we aansluitend de Sacramentsprocessie door de tuin. Teruggekomen in de kapel zongen we dankbaar het Te Deum .

Op maandag in het Octaaf vierden we de Hoogmis van Sint Jan de Doper om 9.30 uur in de Novus Ordo. Met de leden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie vierden we na de plechtige Vespers de Missa Cantate in de Vetus Ordo. Het werd een bijzondere belevenis voor ons, mede doordat professionele zangers het Kyriale vanaf oude handschriften zongen terwijl wijzelf het Proprium verzorgden. Het Credo werd gealterneerd.

Na goed geoefend te hebben, vierden de priesters op woensdag in het Octaaf de Drie-herenmis in de Vetus Ordo, waarbij wij de gezangen verzorgden van het Sacramentsoctaaf. Een bijzondere belevenis en een prachtige ervaring.

Na op donderdag de Octaafdag gevierd te hebben volgde op vrijdag het H. Hartfeest en op zaterdag Hoogfeest van de HH. Petrus en Paulus.

We hebben elke dag de gehele Vespers in het Latijn kunnen zingen en dat heeft ons met grote vreugde vervuld.

The Vespers of the Octave of Corpus Christi were in Latin.

De ware mens is een 'liturgische mens', 

die uit de mysteries kracht put

God in alles te zegenen.

Ons werk,

onze dagelijkse lasten, al ons lijden

en alle scheppingen van de mensheid

bieden wij aan God aan.

Alles stellen wij bloot aan de zon van God,

aan dit drie-zonnige licht,

dat heelt en vrede schenkt.

Uit ‘Dialogues avec le patriarche Athénagoras’. Paris, Fayard 1969, van Olivier Clément (+ 2009)

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top