Loading Events

Jaar van het gebed 2024

Gevoelig voor de Geest

Stille dagen

Er stak een storm op, er vond een aardbeving plaats, vuur brak uit, maar God was daar niet. Toen suisde een zacht briesje. En daar was de Heer…! (vrij naar 1 Kon. 19)

Velen verlangen naar stilte. Prikkelarm, heet het soms. Eens geen volle trein, geen druk en razend verkeer, geen smartphones overal die voortdurend met pingen en trillen al je aandacht vragen voor een tweet, app, mail of pop up. Een mens heeft momenten van stilte nodig om zichzelf terug te vinden. Die stilte vraagt soms zelfs je dagelijkse zorg of je dierbaren eens even achter te laten, voor een dag. Mag dat? Ja, als je daarna met frisse energie en nog meer overtuiging je taak terug op weet te pakken.

Die stilte hebben we ook nodig om God bewust opnieuw op het spoor te komen. Hij is overal en draagt ons leven. Maar zoals we tegenwoordig graag van qualitytime onder elkaar spreken, zo mogen we ook denken aan een stille dag, een dag voor God.

We trekken ons voor een dag terug in een kloosterlijke omgeving, maken en houden het stil, om met de geloofsgemeenschap aldaar die dag te beleven. Het zal een dag zijn van kinderen rondom hun Vader, vrienden rondom Jezus, mensen open en gevoelig voor zijn Geest, gedragen door de familie van God die de kerk is.

In het kader van het Jaar van het Gebed 2024 – als voorbereiding op het Heilig Jaar 2025 – nodigt het Bisdom Roermond u uit om kennis te maken met dit fenomeen ‘stille dag’. Veel van de kloostergemeenschappen en bezinningshuizen in Limburg zetten hun deuren graag voor u open.

De dag begint met een eucharistieviering om 9.30 uur. Daarmee gaat de stilte in die tot het einde van de dag zal duren. In de ochtend en de middag is er een inleiding op stilte en gebed. Aan het eind van de middag wordt de dag besloten met het avondgebed. Voor de lunch (eveneens in stilte) dient u zelf te zorgen. Koffie en thee worden aangereikt.

Gun het uzelf om in de stilte God te zoeken en te vinden! Of beter nog: laat u door Hem vinden! Want Hij is met ons bezig, nog voor wij aan Hem gedacht hebben of er erg in hebben.

Niet in het vuur, noch de storm of de aardbeving, maar bij voorkeur in de stilte is Hij met zijn Geest van Liefde en Leven te vinden. Een stille dag: geen leegte, maar gevuld met de Geest van de Heer!

Aanmelding en betaling (€ 25,-) geschiedt via het bisdom. Voor een aantal huizen geldt dat het aantal deelnemers beperkt is. Dan geldt de volgorde van aanmelding. Men kan aan één of meerdere of alle dagen deelnemen.

Info en aanmelding: dlkm@bisdom-roermond.nl.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top